Nina

Redan som 14-åring, när jag gjorde en praoperiod i Eksjö bokhandel, började jag drömma om att arbeta här. Ibland går drömmar i uppfyllelse och idag har jag det roligaste jobbet man kan tänka sig!


Jag älskar böcker och spenderar även en stor del av min fritid med att läsa. Jag umgås också mycket med vänner och familj och tycker mycket om att vara ute i naturen. Det bästa lässtället är på en filt i gräset, med en kaffekopp nära till hands och en katt på magen.


Min mor är en riktig boktok, och jag har ärvt mitt läsintresse från henne. Det började med sagor när jag var riktigt liten, och än idag diskuterar vi läsupplevelser varenda gång vi ses.

Mitt första stora läsminne kommer från en dag när jag hälsade på min mormor som barn. Hon bodde precis vid en sjö så den mesta tiden spenderade man vid vattnet, men just den här dagen ösregnade det. Då fick man istället botanisera på vinden, och vad fanns där om inte böcker? Mängder med B.Wahlströms-böcker med de klassiskt röda och gröna ryggarna. Mormor hittade mig timmar senare, helt uppslukad av Merri Viks böcker om Lotta.


Idag läser jag helst böcker som förströr för stunden eller böcker som berör för livet. Allt från ungdomsböcker och deckare till samhällsskildringar och romaner.

En av mina starkaste läsupplevelse är den lilla stora boken Pojken i randig pyjamas.