Om oss

Eksjö Bokhandel är en av Sveriges äldsta boklådor och startades redan 1843.

Sedan 2011 är det Malin Alfredsson som äger butiken och vi som jobbar här är Nina Johansson,

Julia Oscarsson och Helena Hedenberg.


Hos oss hittar du massor av böcker, vilket är vår passion!

Hos oss är kunskap, kvalitet och god service en självklarhet och vi vill ge dig som kund goda råd om böcker. Dessutom kan vi stoltsera med att vara en av Sveriges vackraste boklådor!


Vårt breda sortiment på ca 9000 titlar lockar hit kunder från hela Sverige. Utöver vår bokförsäljning arrangerar vi författarkvällar och har en populär bokcirkel.


Utmärkelser


2016 fick vi Retail Awards utmärkelse Årets Butik i Sverige. Vi är ju självklart fantastiskt stolta över denna utmärkelse och det betyder oerhört mycket för oss som liten butik i en liten stad. Det känns som att vi bevisar att ingenting är omöjligt. Motiveringen löd:


 ”Till den lilla fristående bokhandeln i Eksjö kommer boksugna från när och fjärran, läslystna såväl namnkunniga författare. Med bokförsäljning och ostkaka på bokmässan, med roliga uppdateringar i sociala medier och

välbesökta författarkvällar låter man tala om sig. På orten tar bokhandeln en aktiv del i stadslivet och till turister har den tysktalande personalen så väl ett Danke som ett ex av Pippi Langstrumpf"


2017 blev vi Årets butik i Eksjö. Denna utmärkelse har en speciell plats i våra hjärtan då det är vår stad och våra kunder som nominerat oss till priset."Årets butik har funnits i 174 år och har ett utbud som tilltalar så väl gammal som ung.

Eksjö Bokhandel har ett brett utbud av både böcker och evenemang som tilll exempel författarkvällar. De är aktiva på sociala medier och möter upp turistlivet med språkkunnig och servicinriktad personal. Genom sitt årliga deltagande på Bok-och biblioteksmässan sprider de Eksjös varumärken till hela det bokintresserade Sverige"