Julia

Jag började arbeta i bokhanden 2009 och insåg direkt vilket fantastiskt ställe det är att jobba på. Efter att ha fått ett antal barn och arbetat på en del andra ställen är jag nu äntligen tillbaka. Med tre barn så blir det att jag läser mycket barnböcker och några av favoriterna är böckerna om Jördis, serien om Tsatsiki och bilderböcker av Pija Lindenbaum och Per Gustavsson.


Då jag är lite mörkrädd av mig så läser jag allra helst romaner men då är jag allätare. De kan vara noveller, relationsromaner (både  lyckliga och olyckliga), politiska, historiska och spänningsromaner. Bästa platsen att läsa på är olika beroende av om det är vinter eller sommar. På vinter finns det inget som slår favoritfåtöljen framför brasan men på sommaren är det hängmattan som gäller.


Mitt läsintresse väcktes när jag som tioåring upptäckte Michelle Magorians böcker God natt mister Tom och Hemlängtan .När jag läste dem var det första gången jag upplevde att riktigt sjunka in i en bok så att både tid och rum försvinner.